تنوع زيستي توجه جهاني و بحران ملي

ساخت وبلاگ

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

[email protected]

 

 

 اطلاعيه

با مشاهده هر گونه تخلفات زيست محيطي،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محيط زيست طبيعي يا محيط زيست انساني،تخريب طبيعت و محيط زيست،حيوان آزاري،فروش و نگهداري  غير مجاز و غير قانوني حيوانات،شكاروصيد غيرمجاز و زنده گيري وحوش، تخريب محيط زيست ومنابع طبيعي و جنگل و مرتع،ازبين بردن رستنيها.......

حاميان حيوانات و حيات وحش مي توانند موارد تخلف را از طريق شماره تماس ارتباطات مردمي ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صيد جمهوري اسلامي ايران و ماده 679 قانون مجازات اسلامي جرم محسوب ، ومتخلفين مستوجب تحت تعقيب و مجازات قانوني  قرار مي گيرند. 

               

 

تنوع زيستي توجه جهاني و بحران ملي

 

بيست و دو(22 )مي از سوي سازمان ملل متحد در راستاي افزايش آگاهي همگاني و بالابردن سطح درک مردم جهان نسبت به مسائل مربوط به تنوع زيستي، به عنوان روز جهاني تنوع زيستي اعلام شده است. سازمان ملل در سال 1992 کنفرانسي را درباره حمايت از محيط زيست در ريودوژانيرو برگزار کرد که يکي از دستاوردهاي آن انعقاد پيمان تنوع زيستي است که ايران هم اين معاهده را در سال 1375 تصويب کرد و به آن پيوست.در تعريف علمي، به همه شکل هاي زندگي از ژن ها تا گونه هاي زيستي، تنوع زيستي گفته مي شود. تنوع زيستي شبکه اي از همه موجودات زنده، اعم از گياهي و جانوري است و نژادهاي انساني، جانوران، گياهان، قارچ ها و ساير جانداران تک سلولي را در بر مي گيرد. امروزه روي کره زمين حدود دو ميليون گونه موجود زنده شناسايي و نامگذاري شده اند که دانشمندان حدس مي زنند اين رقم تا حدود ده ميليون قابل افزايش باشد.تنوعي که ما امروزه مي بينيم شبکه حياتي است که ميوه بيليون ها سال تکامل مي باشد و ما نيز بخشي جدايي ناپذير از آن هستيم و کاملابه آن وابسته ايم. در حقيقت تنوع زيستي به تنوع حيات روي زمين و الگوهاي طبيعي آن بر مي گردد. در هر اکوسيستم مخلوقات زنده بر يکديگر اثر گذاشته و نيز با آب و هوا و خاک اطرافشان داراي تاثيرات متقابل هستند. در نهايت و در يک جمله تنوع زيستي در واقع گوناگوني حيات و حکمت مجسم خالق بي همتاست.

ارزش هاي تنوع زيستي و دلايل حفاظت از آن

ارزش هاي اخلاقي: اين واقعيت که آنها زنده اند.

ارزش هاي زيباشناختي: زيبايي آنها و پاداشي که از اين زيبايي عايد انسان مي شود.

ارزش هاي اقتصادي: شيوه هاي مستقيم و غيرمستقيمي که تنوع زيستي به انسان سود مي رساند.

ارزش هاي اکولوژيکي: سهم آنها در سلامت اکوسيستم.

ارزش هاي فرهنگي و فکري: سهم آنها در فرهنگ و دانش بشري.

ارزش هاي احساسي و عاطفي: احساس شگفتي و احترامي که تنوع زيستي در انسان برمي انگيزد.

ارزش هاي مذهبي: از جانب يک ذات و نيروي فراطبيعي خلق شده اند.

ارزش هاي تفريحي، ورزشي و توريستي: ايجاد سلامت جسمي و رواني در انسان

شعار روز جهاني تنوع زيستي در سال 2016 از سوي دبيرخانه کنوانسيون تنوع زيستي تعميم و جريان سازي تنوع زيستي، حفظ پايداري مردم و معيشت آنها اعلام شده است. بر اين اساس، تنوع زيستي، پايه و اساس زندگي و بن مايه خدمات ضروري ارائه شده توسط زيست بوم هاست. بنابراين تنوع زيستي، معيشت مردم و توسعه پايدار را در تمامي حوزه هاي فعاليت از جمله بخش هاي اقتصادي همچون کشاورزي، جنگلداري، شيلات و گردشگري پايه ريزي مي کند. لذا با ممانعت از نابودي تنوع زيستي، ما در حفظ مردم، معيشت آنها و رفاهشان سرمايه گذاري مي کنيم. با اين حال و به رغم اهميت تنوع زيستي در جهان، شوربختانه وضعيت تنوع زيستي محيط زيست ايران در بدترين شرايط تاريخي خود قرار گرفته است. وضعيتي که با دخالت مستقيم سودجويان طبيعت خوار در منابع آب، مافياي سدسازي و اخيرا کانال سازي، در کشاورزي با سوءمديريت منابع آب، در توسعه ناپايدار صنايع سنگين آب خوار در قلب مناطق خشک و کم آب کشور، با طرح هاي بسازوبفروش در مناطق طبيعي حفاظت شده براي گونه هاي گياهي و جانوري، همچون جزيره آشوراده، با طرح هاي سودآور ضد محيط زيستي همچون طرح انتقال آب درياي کاسپين (با غلط خزر) به سمنان و... به شرايط امروز رسيده است. اميد که آگاهي مسئولان و مردم در زمينه حفظ تنوع زيستي افزايش يافته و باتعميم اين مقوله حياتي در تمامي بخش ها، حفظ تنوع زيستي و محيط زيست نسل هاي آينده ايران زمين تضمين شود.

بهار طبیعت...
ما را در سایت بهار طبیعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bahare-tabiata بازدید : 438 تاريخ : جمعه 19 شهريور 1395 ساعت: 5:33