پانزدهم خرداد، روزجهاني محيط زيست

ساخت وبلاگ

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

[email protected]

 

 

اطلاعيه

با مشاهده هر گونه تخلفات زيست محيطي،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محيط زيست طبيعي يا محيط زيست انساني،تخريب طبيعت و محيط زيست،حيوان آزاري،فروش و نگهداري  غير مجاز و غير قانوني حيوانات،شكاروصيد غيرمجاز و زنده گيري وحوش، تخريب محيط زيست ومنابع طبيعي و جنگل و مرتع،ازبين بردن رستنيها.......

حاميان حيوانات و حيات وحش مي توانند موارد تخلف را از طريق شماره تماس ارتباطات مردمي ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صيد جمهوري اسلامي ايران و ماده 679 قانون مجازات اسلامي جرم محسوب ، ومتخلفين مستوجب تحت تعقيب و مجازات قانوني قرار مي گيرند.

از نظر قانونی کارواش از منازل مسکونی چقدر باید فاصله داشته باشد ؟ و اگر از طرف صاحب کارواش اذیت وآزاری به خانواده‌ها شود چه کار باید کرد؟

هر چند بنا بر نظر بعضی حقوقدانان تکالیف قانونی درخصوص برخورد با واحدهای آلاینده به موجب ماده 9 قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست، همچنین به استناد ماده 11 و تبصره ذیل ماده 10 قانون موصوف،به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است، لیکن بنا بر استدلال دیگر حقوقدانان رسیدگی به این موضوع براساس بند 20 ماده‌ 55 قانون شهرداری‌هاجلوگیری از ایجاد و تأسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان شهر می‏شوند، جزو وظایف شهرداری‌ها گنجانده شده و شهرداری‌ها را مکلف کرده تا از تاسیس کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه‌ها، مراکز دامداری و به‌طور کلی تمامی مشاغلی که به نحوی برای ساکنان شهر ایجاد مزاحمت می‌کنند، جلوگیری کند لذا پیشنهاد می‌شود در بدو امر شکایت خود را در شهرداری و سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح و سپس موضوع را به‌عنوان مزاحمت (از جنبه کیفری) در دادسرای محل وقوع جرم و تحت عنوان رفع مزاحمت (از جنبه حقوقی) در محاکم حقوقی مورد پیگیری قرار دهید.

 

جريمه بوق بي جا 300 هزار تومان

قانون،عليه رفع آلودگي صوتي

تعيين نرخ آلودگي صوتي، بررسي لايحه هواي پاک ، ماده 29 اين لايحه بر مقوله آلودگي صوتي متمرکز است. اين ماده مي گويد هرگونه آلودگي صوتي به وسيله منابع ثابت و متحرک، ممنوع است و جريمه هايي که براي ايجادکنندگان اين آلودگي ها تعيين شده است در مقايسه با گذشته، افزايشي محسوس داشته است.

بوق بزني

آلودگي صوتي اگر از سوي منابع ثابت باشد، جريمه نقدي از يک تا دو ميليون تومان دارد، اما اخم اين قانون به منابع متحرک توليدکننده آلودگي صوتي، هم جدي است.نيروي انتظامي در تبصره يک ماده 29، مکلف شده است راننده وسيله نقليه موتوري را که به گوش ديگران آسيب مي زند در اولين جلسه 100 هزار تومان، در دومين جلسه 200 هزار تومان و در سومين جلسه 300 هزار تومان جريمه کند. در تبصره دوم همان ماده 29 قيد شده است که آيين نامه اجرايي اين ماده بايد در مدت سه ماه از تاريخ ابلاغش تهيه شود و به تصويب هيات وزيران برسد.بر اساس ماده 31 قانون هواي پاک، ناجا و يگان حفاظت از محيط زيست، دو مسئول اصلي براي برخورد با واحدهاي آلاينده هستند و وظيفه دارند به عنوان ضابطان دادگستري براي برخورد با واحدهاي آلوده کننده، آستين بالا بزنند، اما در اين ميان مسلما ناجا و بخصوص پليس راهور، مسئوليت بيشتري دارد.منبع اصلي آلودگي صوتي در شهرها، وسايل نقليه متحرک مانند موتورسيکلت ها و خودروها هستند و در رتبه دوم، ساخت و سازها و واحدهاي صنعتي آلاينده قرار دارند. مردم با اين قانون به کودکانشان نيز مي آموزند که بدانند بوق، وسيله سلام و احوالپرسي يا خداحافظي نيست؛ هيچ کس حق ندارد براي لذت يا ايجاد هيجان يا ترس، اگزوز وسيله نقليه اش را دستکاري کند يا از بوق هاي نامتعارف و غيراستاندارد مثل صداي حيوانات يا شيپور استفاده کند.

 

 

مهم ترين دغدغه هاي محيط زيستي ايران در هفته محيط زيست

 

 نيازي نيست آلبوم عکس پدرانمان را ورق بزنيم تا از همان عکس هاي رنگ و رو رفته اش متوجه شويم آن سال ها جنگل ها انگار سبزتر بوده اند و هوا پاکيزه تر و آب به مقدار زيادي در جريان، آلبوم عکس ها هم که گواه ندهند با يک جست وجوي ساده در اينترنت مي شود متوجه شد تا همين چند سال پيش بختگان تالاب بود، اروميه درياچه داشت و اصفهاني ها غصه هايشان را به آب هاي روان زنده رود مي سپردند. حالا چند سالي است وضعيت محيط زيست آن قدر پريشان است . هر چند گسترش فضاهاي مجازي و حساس شدن افکار عمومي در مورد محيط زيست هم آن قدر بالا رفته است که قطع درختان در هيچ کجاي ايران ديگر ناديده گرفته نمي شود و تصاوير از بين رفتن باغ ها در شهرهاي بزرگ در اين شبکه ها دست به دست مي شود. برخي کارشناسان و مسئولان درباره مهم ترين چالش زيست محيطي ايران ، معتقدند برخي از آنها تنها با فرهنگ سازي قابل حل است و برخي ديگر با اجراي سياست هاي درست.

وقتي در صرفه جويي آب اشتباه مي کنيم

آب مهم ترين چالش محيط زيست ايران است. کشور ما در يک منطقه خشک و نيمه خشک قرار گرفته است. اين موضوع از ديرباز تاکنون وجود داشته است چرا که ايران در کمربند خشکسالي قرار دارد. با افزايش درجه حرارت زمين با وجودي که آب سريع تر و با حجم بيشتري تبخير مي شود حالا ما تا صد سال آينده با کمال تاسف چالش آب خواهيم داشت.ميزان بارش ها حدود 20 درصد کاهش پيدا کرده و ميزان تبخير حدود 5 درصد اضافه شده است. اگر به همه اينها توجه کنيم مي بينيم که وضع بسيار وخيم است. شما آثار اين را در خشک شدن درياچه اروميه و آب رفتن تالاب انزلي و البته موارد بيشمار ديگر مي بينيد.اما درباره چگونگي رو به رو شدن با اين مشکل برنامه وجود دارد. برنامه اي که البته کسي به آن توجه نمي کند. به اين اعداد و ارقام توجه کنيد؛ ما در سال 420 ميليارد مترمکعب آب دريافت مي کنيم که حجم قابل توجهي است. براي کشوري که در کمربند خشکي قرار دارد رقم خوبي است، از همه کشورهاي اطرافمان اين رقم بيشتر است. ما تنها از حدود 90 ميليارد متر مکعب آن استفاده مي کنيم، چرا که براي بقيه آن مصرفي نداريم يا تصفيه نشده است يا اين که همراه با رودخانه ها به خليج فارس و درياي مازندران سرريز مي شود. جالب اين که از 90 ميليارد متر مکعبي که استفاده مي کنيم بتازگي متوجه شده ايم حدود 30 ميليارد آن تبخير مي شود، يعني يک اتفاق وحشتناک! و از اين مقدار باقيمانده حدود 91 درصد صرف کشاورزي مي شود و حدود 4 تا 5 درصد آن خرج صنعت و حدود 2 تا 3 درصد آن آب شرب است.با اين حساب اگر قرار به صرفه جويي است، ما بايد آن را در بخش کشاورزي اعمال کنيم، زيرا اگر ما صد در صد آب شرب را هم صرفه جويي کنيم فقط 2 تا 3 درصد از اين آب را ذخيره کرده ايم. بنابراين بايد براي استفاده آب کشاورزي تمهيداتي انديشيده شود.

 

اسماعيل کهرم مشاور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست 

بهار طبیعت...
ما را در سایت بهار طبیعت دنبال می کنید

برچسب : پانزدهم,خرداد,روزجهاني,محيط,زيست, نویسنده : bahare-tabiata بازدید : 187 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 8:47