نايلون ها و مخاطره انداختن سلامت شهرها و محيط زيست

ساخت وبلاگ

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

 

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

[email protected]

 

 

 اطلاعيه

 

با مشاهده هر گونه تخلفات زيست محيطي،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محيط زيست طبيعي يا محيط زيست انساني،تخريب طبيعت و محيط زيست،حيوان آزاري،فروش و نگهداري  غير مجاز و غير قانوني حيوانات،شكاروصيد غيرمجاز و زنده گيري وحوش، تخريب محيط زيست ومنابع طبيعي و جنگل و مرتع،ازبين بردن رستنيها.......

حاميان حيوانات و حيات وحش مي توانند موارد تخلف را از طريق شماره تماس ارتباطات مردمي ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صيد جمهوري اسلامي ايران و ماده 679 قانون مجازات اسلامي جرم محسوب ، ومتخلفين مستوجب تحت تعقيب و مجازات قانوني  قرار مي گيرند. 

                

 

نايلون ها  و مخاطره انداختن سلامت شهرها و محيط زيست

عادت مصرف بي رويه كيسه هاي پلاستيكي در ميان ايرانيان، سلامت شهروندان و محيط زيست را به مخاطره انداخته است

رنگين کماني از کيسه هاي پلاستيکي را به زحمت با دو دستش حمل مي کند. از شير مرغ تا جان آدميزاد در اين نايلون ها تلنبار شده است. مشتري اول که کارش راه مي افتد، خريدهاي مشتري بعدي با سرعت در کيسه هاي پلاستيکي جاسازي مي شود. در چشم به هم زدني، کيسه هاي پلاستيکي جديد را به پيشخوان فروشگاه مي آورند. اينجا يکي از بزرگ ترين فروشگاه هاي زنجيره اي کرج در منطقه فرديس است که روزانه صدها مشتري در آن رفت و آمد مي کنند.کافي است، پنج دقيقه به رفتار مشتريان اين فروشگاه خيره شويد. تقريبا از هر 10 نفر، 9 نفرشان کيسه پلاستيکي استفاده مي کنند و به ندرت، فردي پيدا مي شود که با خودش، کيسه غيرپلاستيکي براي خريد آورده باشد. جوان ترها مشتري پروپاقرص کيسه هاي پلاستيکي اين فروشگاه هستند. اگر هم کساني پيدا شوند که کيسه پلاستيکي نخواهند، يا افراد سالمندي هستند که با زنبيل هاي گل گلي شان به خريد آمده اند يا مشترياني هستند که حجم خريدهايشان به قدري کم است که نياز به نايلون ندارد. البته بماند که خيلي از مشتريان براي خريدهاي کوچک و کم حجم هم درخواست نايلون پلاستيکي مي کنند.وقتي پاي صحبت يکي از فروشندگان مي نشينم، او از تعداد نايلون هاي مصرف شده در فروشگاه بي خبر است و فقط وزن تقريبي کيسه هاي پلاستيکي مصرف شده در طول روز را به خاطر دارد: نمي شود به طور دقيق گفت در روز، چه تعداد کيسه پلاستيکي در اين فروشگاه استفاده مي شود، چون ما اين نايلون ها را کيلويي مي خريم. فروش ما در بعضي روزها مثل ايام تعطيل کمتر از قبل مي شود و طبيعي است که در اين روزها، نايلون کمتري مصرف مي شود، ولي شايد بشود تخمين زد که تقريبا روزي 20 تا 30 کيلوگرم نايلون در اين فروشگاه به مصرف مي رسد. در يکي ديگر از فروشگاه هاي بزرگ کرج که در منطقه مهرشهر قرار دارد، اوضاع مصرف کيسه هاي نايلوني دست کمي از فروشگاه قبلي ندارد. فروشنده اين فروشگاه، خودش را حامي محيط زيست مي داند، ولي تاکيد دارد: وقتي همه فروشگاه ها، محصولشان را با کيسه نايلوني مي فروشند، ما نمي توانيم خلاف اين رويه حرکت کنيم، چون مشتري مان را از دست مي دهيم. اگر خود مشتري کيسه نايلوني نخواهد، ما از اين موضوع استقبال مي کنيم، چون از لحاظ اقتصادي هم به نفع ماست.

سم زمين، بي وقفه توليد مي شود

اين روزها اوضاع مصرف کيسه هاي پلاستيکي به جايي رسيده که انگار هر فردي هنگام خروج از فروشگاه، کيسه پلاستيکي بيشتري در دستش باشد، افتخار بيشتري نصيبش شده و اگر فردي هنگام خريد با خودش، زنبيل يا کيسه پارچه اي بياورد، به سنتي بودن و به روز نبودن متهم مي شود. خودماني تر اين که اين روزها خريدکردن با کيسه پارچه اي به قول امروزي ها کلاس ندارد.گفته مي شود، سالانه حدود 500 تن کيسه پلاستيکي در کشور ما توليد مي شود و هر شهروند ايراني به طور ميانگين، روزانه سه کيسه پلاستيکي مصرف مي کند؛ کيسه هايي که حتي گاهي با گذشت هزار سال در طبيعت تجزيه نمي شود و آسيب هاي جدي به محيط زيست و چرخه حيات جانداران تحميل مي کند.دور شدن نسل جديد از سبک زندگي پيشينيان ما، باعث شده که حالاکيسه پلاستيکي به يک عضو جدايي ناپذير در ميان خانواده ايراني ها بدل و کيسه هاي غيرپلاستيکي به خاطره تبديل شوند، در حالي که قديمي ها بيشتر حواسشان بود که با خريدشان، محيط اطرافشان را آلوده نکنند.

سلامت شهروندان زير تيغ نايلون ها

جدا از اين که نايلون مي تواند سلامت زمين را به خطر بيندازد، سلامت انسان را هم مي تواند به تاراج ببرد.دکتر نياز محمدزاده، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران هشدار مي دهد: اغلب کيسه هاي پلاستيکي توليد شده در بازار کشور، بخصوص اغلب نايلون هاي رنگي از مواد غيراستاندارد و بازيافتي توليد مي شود که سلامت شهروندان را به خطر مي اندازد. جهش هاي ژنتيک در جنين، بروز نشانه هاي سرطان، مسموميت و ظهور بيماري هاي ناشناخته، گوشه اي از آسيب هاي جبران ناپذير مصرف کيسه هاي پلاستيکي غيراستاندارد است ، متاسفانه اغلب نايلون هاي توليد شده در کشور از استانداردهاي سلامت به دور هستند، بخصوص کيسه هاي پلاستيکي رنگي به محض اين که در هواي خيلي گرم يا هواي خيلي سرد قرار بگيرند، مواد سمي از خود آزاد مي کنند که همين سم ها مي تواند وارد محصول غذايي شود و در نتيجه به بدن انسان نيز نفوذ کند. به اعتقاد اين استاد دانشگاه، بطري هاي آب آشاميدني هم اگر در مقابل گرماي شديد قرار بگيرد، مشابه همين اثرات ناگوار نايلون ها را به مصرف کننده تحميل مي کند. اگر بتوانيد قيد مصرف نايلون را بزنيد، قطعا به سلامت خود و خانواده تان لطف بزرگي کرده ايد، اما اگر در شرايطي قرار گرفتيد که مجبور بوديد از نايلون استفاده کنيد، در اين شرايط، هيچ گاه از نايلون هايي که آرم و علامت مشخصي ندارند و به صورت فله اي توليد شده اند، استفاده نکنيد و حتما از نايلون سفيدرنگي استفاده کنيد که نشان استاندارد داشته باشد.

وقتي ميوه ها تنگي نفس مي گيرند

ميوه خريدن با نايلون، رفته رفته به شکل يک هنجار عمومي درآمده است. در حالي که اين روزها کيسه هاي قابل بازيافت و حتي کيسه هاي غذايي براي حمل فرآورده هاي غذايي توليد شده، اما به دليل قيمت پايين تر نايلون ها، هم شهروندان و هم فروشگاه ها، تمايل بيشتري دارند که از کيسه هاي پلاستيکي استفاده کنند. ميوه ها حتي پس از چيده شدن، بسياري از سلول هايشان زنده است، مگر آن که فاسد شود يا بخشکد. به همين دليل است که ميوه هاي تازه به فضايي براي نفس کشيدن نياز دارند تا تازه و سالم بمانند، اما قرار گرفتن در کيسه هاي پلاستيکي، موجب مي شود ميوه ها نتوانند بدرستي نفس بکشند و در نتيجه، خيلي زود فاسد و خراب مي شوند.کيسه پارچه اي از آنجا که منفذ و روزنه دارد، فرصت تنفس را به ميوه هاي تازه مي دهد و در نتيجه، ميوه ها در بازه زماني بيشتري سالم مي مانند. نگهداري نان داغ در نايلون هم مي تواند بسيار خطرناک باشد و سلامت انسان را به چالش بکشد، همان طور که نوشيدن آب داغ در ليوان پلاستيکي مي تواند سلامت جسم را به مخاطره بيندازد.در گذشته هاي نه چندان دور رسم بود اگر آش نذري پخته مي شد يا غذايي بين مردم پخش مي کردند، آن را در ظرف فلزي مي ريختند و فرد نذري گيرنده هم به نشانه قدرداني، خوراکي ديگري در ظرف صاحب نذري مي گذاشت و ظرف را پس مي داد، اما حالاظروف پلاستيکي و يکبار مصرف، جاي اين سنت نيکو را گرفته و همين ظروف پلاستيکي در بازار توزيع غذاي کشور، جولان مي دهد، در حالي که کارشناسان نسبت به عواقب سلامت اين عادت نوظهور، بارها هشدار داده اند. اگر با کمک رسانه ها و ساير نهادهاي فرهنگساز، فرهنگ مصرف نکردن کيسه پلاستيکي در جامعه نهادينه شود و هر عضو خانواده در طول روز، فقط يک کيسه نايلوني کمتر مصرف کند، قطعا شهري سالم تر، شهرونداني قبراق تر و محيط زيستي شاداب تر خواهيم داشت.

بهار طبیعت...
ما را در سایت بهار طبیعت دنبال می کنید

برچسب : انواع نايلون ها,نايلون هاي تبليغاتي, نویسنده : bahare-tabiata بازدید : 275 تاريخ : يکشنبه 7 آذر 1395 ساعت: 9:29