جنگل هاي هيركاني در حلقه حفاظت مردمي

ساخت وبلاگ

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

 

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

[email protected]

 

 

 اطلاعيه

 

با مشاهده هر گونه تخلفات زيست محيطي،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محيط زيست طبيعي يا محيط زيست انساني،تخريب طبيعت و محيط زيست،حيوان آزاري،فروش و نگهداري  غير مجاز و غير قانوني حيوانات،شكاروصيد غيرمجاز و زنده گيري وحوش، تخريب محيط زيست ومنابع طبيعي و جنگل و مرتع،ازبين بردن رستنيها.......

حاميان حيوانات و حيات وحش مي توانند موارد تخلف را از طريق شماره تماس ارتباطات مردمي ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صيد جمهوري اسلامي ايران و ماده 679 قانون مجازات اسلامي جرم محسوب ، ومتخلفين مستوجب تحت تعقيب و مجازات قانوني  قرار مي گيرند. 

                

 

جنگل هاي هيركاني در حلقه حفاظت مردمي

در حالي که کارشناسان نسبت به افزايش تخريب جنگل هاي هيرکاني شمال به خاطر بهره برداري غيراصولي هشدار مي دهند، طرح جديد حفاظت از اين جنگل ها با هدف بهره برداري علمي و مشارکتي در دستور کار قرار گرفته است.جنگل هاي شمال کشور که به جنگل هاي ناحيه رويشي هيرکاني يا خزري، جنگل هاي مرطوب و جنگل هاي صنعتي شمال شهرت يافته اند، همچون نواري سبز حاشيه جنوبي درياي خزر و نيم رخ شمالي رشته کوه البرز از آستاراي گيلان تا گليداغي استان گلستان را به طول تقريبي 800 کيلومتر، عرض 20 تا 70 کيلومتر و ارتفاع 2800 متر از سطح دريا پوشانده اند.در همين حال طي سال هاي گذشته به منظور حفظ و صيانت از جنگل هاي شمال کشور، طرح هايي از سوي بخش هاي خصوصي و سازمان هاي جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور در دستور کار قرار گرفته، اما بسياري از اين طرح ها به دليل نبود مشارکت اهالي بومي و محلي بلاتکليف و نيمه کاره مانده است. برخي سودجويان به منظور درآمدزايي غيرقانوني از اين جنگل ها به تاراج و حراج چوب هاي درختان ناياب اين جنگل دست زده اند تا عاملي نگران کننده بر نابودي گونه هاي نادر درختان شوند. به اين ترتيب افزايش روند تخريب جنگل هاي هيرکاني به خاطر بهره برداري غيراصولي، سازمان هاي مسئول را برآن داشت که طرحي موسوم به مديريت مشارکتي و چندمنظوره براي حفاظت از اين جنگل ها را در دستور کار قرار دهند.

افزايش درآمد بوميان شمال

کلمه هيرکاني از واژه اي به نام ورکان يا ورکاني گرفته شده و به دوره هخامنشي برمي گردد که گرگان فعلي به سمت مازندران را شامل مي شود،  سال ها بعد، اروپاييان در نوشته هاي خود هيرکان يا هيرکاني را به جاي ورکان آوردند که در گذر زمان، بر همين نام قرار گرفت. به منظور حفظ بقاياي ارزشمند جنگل که به دوره سوم زمين شناسي برمي گردد بايد با اجراي طرح هايي، عواملي را که به نحوي حيات آنها را تهديد مي کند، کنترل کنيم.در اجراي اين طرح براي تمام ظرفيت هاي جنگل چون پرورش زنبور عسل، آبزي پروري، پرورش قارچ و صنعت گردشگري برنامه ريزي شده و در زمينه گردشگري نيز بسيار درآمدزاست و مي توان روي اين صنعت سرمايه گذاري کرد. در اجراي طرح حفاظت از جنگل هاي هيرکاني با مديريت تلفيقي چندمنظوره و اجتماعي، درآمد جوامع محلي افزايش مي يابد، اجراي اين طرح دغدغه همه است و انجام آن نه تنها به منظور حفظ پوشش گياهي جنگل و توسعه آن، بلکه براي توسعه حيات وحش است. حتي حيواناتي که بر اثر تخريب هاي مختلف انسان از محيط جنگل فرار کرده اند، به اين مناطق برخواهند گشت.

چهار نقطه جنگلي در اولويت

 سازمان جنگل ها روش جديدي را براي مديريت جنگل هاي شمال کشور انتخاب کرده است، علت اصلي انتخاب روش جديد اين بوده که طرح هاي مديريت کلاسيک جنگل داري، پاسخ تمام عيار به سازمان نداده است. نمونه آن، تشکيل 19 تعاوني جنگل نشين است که براي مديريت جنگل هاي مخروبه که حدود 400 هزار تا 600 هزار هکتار بوده تاسيس شد، اما نتوانست بدرستي وظايفش را انجام دهد. سازمان جنگل ها به دنبال توسعه مديريت جنگل داري با مشارکت مردم و ساير نهادهاست، در اين پروژه، تمام استعدادهاي جنگل چون زيبايي و منظره، گردشگري، گياهان دارويي، غذايي، صنعتي و محصولات فرعي که مردم مي توانند در منظر خود قرار دهند، به اضافه حيات وحش و پرندگان در يک مجموعه منسجم و اکوسيستمي ديده مي شود تا مديريت چندمنظوره جنگل هاي هيرکاني تحقق يابد. در طرح حفاظت از جنگل هاي هيرکاني شمال کشور، چهار منطقه به عنوان اولويت و پايلوت انتخاب شده است. جنگل هاي هيرکاني مينودشت واقع در حوزه 92 کشور و همجوار جنگل هاي گلستان، جنگل هاي منطقه بليران در حوزه اداره کل منابع طبيعي ساري، منطقه دو هزار در غرب مازندران و واقع در نوشهر و حوزه زيلکي رود و فريدي رود در گيلان اين چهار پايلوت را تشکيل مي دهد. اين برنامه پنج ساله است و به نظر مي رسد بعد از پنج سال، اجراي آن بايد تمديد شود، به ده سال زمان براي تحقق مديريت مشارکتي جنگل هاي هيرکاني شمال نياز است.

جلوگيري از انقراض درختان کمياب

اين طرح از انقراض درختان کمياب جلوگيري مي کند و به حمايت از دامداران و ايجاد اشتغال بيشتر براي جوامع بومي و محلي منجر مي شود. برخي نظرات مبني براين که دام و دامپروري موجب تخريب جنگل مي شود، به اندازه اي که انسان ها در تخريب جنگل نقش دارند، دام کمتر نقش دارد و اين حيوانات به نوعي نگهبان جنگل هستند.

بهار طبیعت...
ما را در سایت بهار طبیعت دنبال می کنید

برچسب : جنگل هاي هيركاني,جنگل های هیرکانی کناره دریای خزر,جنگل های هیرکان, نویسنده : bahare-tabiata بازدید : 254 تاريخ : يکشنبه 7 آذر 1395 ساعت: 9:29