معضل آلودگي نوري چقدر جدي است؟

ساخت وبلاگ

به نام خداوند بخشنده مهربان  

 

 

 

درباره نویسنده واهداف وبلاگ (Habib_Maheri Environmental Engineer )

حبیب ماهری کارشناس مهندسی محیط زیست، با تجربه، عاشق طبیعت ایران زمین هستم وهدفم بالا بردن فرهنگ زیست محیطی جامعه از طریق فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز است. این وبلاگ سعی دارد، مسایل زیست محیطی را مورد نقد وبررسی قراردهد

آزمایشگاه شیمی آب (مرجع و معتمد) سازمان حفاظت محیط زیست

آنالیز و اندازه گیری

پارامترها:

(PH,COD,BOD,TDS,TSS,EC,DO)

قلیائیت کل(کربنات و بیکربنات)

سختی کل،کلسیم،منیزیم،کدورت،دترجنت،کلراید،فسفات،آمونیاک،سولفات،نیترات

ونیتریت.

بخش هوا- منابع ثابت: NO,NO2,CO,CO2,O2,NOx,SO2,CxHy,H2S

منابع سیار: PM10

 

Web Site

http://bahare-tabiat.blogfa.com

http://bahare-tabiat.blogsky.com

http://www.maheri.8m.com

تماس با بهار طبیعت:

[email protected]

 

 

 اطلاعيه

با مشاهده هر گونه تخلفات زيست محيطي،اعم از تخلفات :آلوده نمودن محيط زيست طبيعي يا محيط زيست انساني،تخريب طبيعت و محيط زيست،حيوان آزاري،فروش و نگهداري  غير مجاز و غير قانوني حيوانات،شكاروصيد غيرمجاز و زنده گيري وحوش، تخريب محيط زيست ومنابع طبيعي و جنگل و مرتع،ازبين بردن رستنيها.......

حاميان حيوانات و حيات وحش مي توانند موارد تخلف را از طريق شماره تماس ارتباطات مردمي ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

موارد فوق به استناد مواد 10 و 11 قانون شکار و صيد جمهوري اسلامي ايران و ماده 679 قانون مجازات اسلامي جرم محسوب ، ومتخلفين مستوجب تحت تعقيب و مجازات قانوني  قرار مي گيرند. 

               

 

معضل آلودگي نوري چقدر جدي است؟

 

نتايج پژوهش هاي جديد نشان مي دهد يك سوم جمعيت زمين در معرض ابتلابه عوارض سوء آلودگي نوري قرار دارند

آلودگي نوري از جمله پديده هاي مخرب زيست محيطي قرن حاضر به شمار مي رود. آن دسته از اجرام آسماني که پيشتر با چشم غيرمسلح ديده مي شدند، اکنون پشت مه غليظي از نورهاي مصنوعي پنهان شده اند و حتي رويت شان براي منجمان حرفه اي نيز به آساني امکان پذير نيست. آلودگي نوري در سطوح پايين تر به اختلال ديد رصدگران منجر مي شود، اما در سطوح بالاتر به اندازه اي مي رسد که آسمان شب به صورت مصنوعي به حالت نيمه روشن درمي آيد، طوري که مشاهده انبوه ستارگان راه شيري براي عموم ممکن نيست.در راستاي شناسايي مناطقي که در معرض آلودگي نوري شديد قرار دارند، پژوهشگران موسسه علم و فناوري آلودگي نوري در ايتاليا به تهيه جامع ترين نقشه جهاني آلودگي نوري اقدام کردند. داده هاي تصويري واضح ماهواره مدارقطبي سوآمي اِن پي پي، مهم ترين منبع اطلاعاتي نقشه فوق گزارش شد. اين داده ها همراه حجم وسيع داده هاي ديگري که در نتيجه مشاهدات زميني به دست آمده بودند از طريق نرم افزار انتشار آلودگي نوري مدل سازي شدند و در نهايت، نقشه جامعي به دست آمد که ميزان آلودگي نوري در هر نقطه از کره زمين را نشان مي دهد. براساس اين نقشه، يک سوم جمعيت زمين وقتي به آسمان شب نگاه مي کنند قادر به مشاهده کهکشان راه شيري نيستند. در مجموع 80 درصد کل ساکنان زمين و بيش از 99 درصد جمعيت هاي ساکن اروپا و آمريکا، تاريکي طبيعي آسمان شب را نمي بينند.

آماري از وضع فعلي

سنگاپور، قطر و کره جنوبي شديدترين آلودگي نوري را دارند. در آسمان شب اين کشورها تقريبا هيچ ستاره اي قابل رويت نيست و روشنايي مصنوعي آسمان شب به اندازه اي است که گفته مي شود ساکنان شان به ديد در تاريکي واقعي شب عادت ندارند؛ در حالي که مناطق غيرقابل سکونت نظير آب هاي آزاد و مناطق سرد قطبي از آلودگي نوري در امان مانده اند. شمال شيلي، جزيره بيگ در هاوايي، لاپالما در جزاير قناري، ناميبيا در جنوب غربي آفريقا و شبه جزيره باخاي کاليفرنياي مکزيک از تاريک ترين مناطق روي زمين در شب هستند که آلودگي نوري ندارند. چاد، گينه نو و ماداگاسکار نيز آلودگي نوري به نسبت کمتري را به خود ديده اند. البته، در بسياري از مناطق کم جمعيتي که آلودگي نوري ندارند، آلودگي نوري مناطق همجوار به صورت گنبدهاي نوري همچنان در افق ديده مي شود.افزايش آلودگي نوري با شيب افزايش 5 تا 10 درصد در سال بتدريج اتفاق مي افتد. به همين دليل افزايش آن در کوتاه مدت نامحسوس است. اما در بازه زماني طولاني مدت مثلاً ده ساله باوضوح بيشتري حس مي شود.

بهار طبیعت...
ما را در سایت بهار طبیعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bahare-tabiata بازدید : 398 تاريخ : پنجشنبه 1 مهر 1395 ساعت: 7:02